Nyårsafton, storm i Skell

år

Hade hoppats på lite istid under nyårsafton, men det var full storm ute i Kågefjärden och all blankis som åkts på de senaste två dagarna är ett minne blott. Blev lite filmning som ni kan se resultatet av nedan. Lägg märke till den fantastiska musiken!

Har under kvällen spelat ett par couronne matcher, allt gick väldigt bra utom sista matchen där jag och Line drabbades av tillfällig sinnesförvirring.

ny

Lego + Dagens låt

Inte så mycket action idag, har simmat 1,7 km och skidrat 20. Ska avrunda dagen med lite legobygge. I morgon är det nyårsafton, planerat att på ett eller annat sätt he mej ut på fjärden igen, får se om det blir långfärdskridskor, kinapuff, eller kanske isvindsurfingbräda.

bulldozer

Dagens Låt är en sån där låt som är så fruktansvärt bra att det inte går att förklara, en idealisk låt att somna till. Skivan "The eagle is howling" är helt Instrumental och låtarna har helt meningslösa titlar. Alla bitar är inte superbra på skivan men topparna är skyhöga! Jo, bandet heter Mogwai och låten "I'm Jim Morrison, I'm Dead"


Blank och fin is!

Var ute med barnen och morsan på kågefjärden idag! blank och fin is. Åkte först en rektur med Fjasko på 10km innan jag åkte hem och hämtade konkaronget och inspelningsutrustningen.


Mitt första youtubeklipp!

Jepp! Här kommer Lindberg Studios senaste påkostade filmproduktion!


dan efter annandan

Tolkning efter Kinapuffen i Östanbäcksskogarna, actionvideo är under produktion. Ljuuvligt väder! skog

Annandag Jul

Har letat is med kinapuffen, se den eminenta sidan www.iswebben.se (islogg). På Eftermiddagen var det julkäk hos faster Inez. God mat blandat med dom karakteristiska skratten från Lindbergssläktet. Elin chockade alla genom att  vinna leken försten i.
puff

Juldan

Var ute med barnen, Gamen och Gun på kågefjärden idag på isletning, nyisen utanför Ytterstholmen var 20mm. Vi var också förbi Ove och eldade lite. Den minsta (men bästa) skotern fick dra det tyngsta lasset. På Sjulsvikens Eljusspår utan ljus var det en strid ström av skidåkare, bland annat den berömda vasalöparen Peder Lindström!barn
elda
elljus

Dagens låt

Lamb of god med låten "Laid to rest", upptäckte dessa gossar genom tv-spelet Guitar Hero. Såg en intervju med bandet när dom spelat i Helsinki eller Sthlm, en av gubbarna sa: "You got to be real hard to live up here... and survive". Dom är med andra ord inte lika hårda som dom låter.


Julafton

Sjulsvikens skidspår har öppnat, årets sträckning är 1,6km. Signe och Elin hjälpte till med spårprepareringen. Höll på förmiddagen på att bli ihjälskrämd av två kollosala älgar. Jag var i Bråtmyran med Jaggen, kom i 180 blås på vändhjulen när plötsligt något stort och svart uppenbarade sig på andra sidan diket, blev så rädd att jag var tvungen att sakta ner något. Julfirande hos morsan nu i eftermiddag och sedan kneg.


bcDagens låt

En låt med Tarja Turunen som jag förknippar med juletider, albumet "My winter storm" släpptes 21/11 2007 så det kan ju ha med det att göra. Tarja har också tidigare släppt en julskiva med låtar på finska men jag ska bespara er något från den. Jag minns att Thea kom och undrade vad jag höll på med när jag satt och diggade vid datorn.

Gammelfarfar och Lillebror

Trots att Landström gått ut i Norran och gett rådet till skellefteborna att stanna hemma och äta julskinka och gröt istället för att ge sej ut på dom förrädiska julisarna, så begav sig jag och Gamen ut på de vita ljuuvliga vidderna. Man skulle kunna säga att vi bytte julskinka och gröt mot isen! Det var jättetrevligt förutom att jag och jaggen fick sitta och vänta rätt mycke på att Gamen skulle hinna ikapp. Utanför Ytterstholmen höll isen på att bryta för att bege sig mot Finland, så det kan bli fiiiin is på några dar.

lillebror
lillebror
iskant

Vintersolståndet!

Här kommer en bild från firandet igår! Det var mycket  trevligt och vi har redan planerat vissa förbättringar till nästa år, bla att komma ihåg att ta med oss senap och ketchup. Under kvällen bjöds det på glögg, grillad korv och pinnbröd. Ett stort tack till Hippieåke för idén! (Om ni tittar nog så kanske ni ser att Jaggen används som ryggstöd!)

myran

Isen är tillbaka!

Mitt bland alla julfiranden så lyckades jag Thea och Fjasko klämma in lite ljuuuvlig långfärdsskridskoåkning på förmiddagen. Tyvärr hade lite snö lagt sej på isen under natten. Det är vintersolståndet idag! årets viktigaste högtid, nu går vi mot ljusare tider!

thea
kåge

Dagens låt!

En halvseg låt med Sveriges näst bästa band In Flames, det akustiska partiet är väldigt fint. Gillar bandets alla album men "Whoracle" från 98 är och förblir nog bandets höjdpunkt.


Dagens låt!

GRAHHHH, Skrev värsta inlägget sen tappade explorer bort hela skiten... Rekomenderar alla stackare som sitter med Internet Explorer att uppdatera till Firefox nu! Dagens låt heter "Jag har varit vilsen, Lisa" med Parken, jag trodde den hette typ Allt har gått åt skogen Lena. Det var historien bakom det jag skrev i mitt förra deletade inlägg..


Balkonghoppning

Jag Thea och Line roade oss i eftermiddags med att hoppa från balkongen. Snödrivan såg dock mjukare ut än den var...

balkong

Dagens låt!

Primal Fear "Silver and gold" Jag och brorsan diggade det här back in 98. Har sedan dess inte släppts någon powermetal som kan jämföra sej med de starkare spåren på denna själbetitlade platta.


Jaggen rules the world!

Brände iväg med jaggen på årets första seriösa tur. Jag, Mighty Mike och Jessica åkte till Frostkågekiosken och åt deras utsökta baugetter. Jaggen var som vanligt potent och kraftfull! Det kom en snubbe med en RX1a och frågade om vi skulle byta, jag sa naturligtvis vänligt men bestämt nej.

frostkågekiosken

Dagens låt är en nutida klassiker som Thea haft snurrande i huvet idag medans hon gjort sista passet för den här gången på ett  sjukhus i Oslo . Nu kommer hon hem i en vecka för att ta över renoveringen av Arctic Tracken. Låten är "F.T.W" med det norska bandet Turbonegro! Hank von helvete (sångaren) ser för övrigt ut som en lönnfet blandning av Alice Cooper och King Diamond, he he.


Skotermek

Lucas hjälpte mej att provmontera supertrackboggien i cheetan för att se så det blev lagom med drivbandspänningen och så. Så nu är det inte alltför mycket arbete kvar!

Track

Och eftersom vi mekat skoter ikväll så blir dagens låt den ultimata skoterdängan "Blue and alone" med Weeping willows.


Lucia

2008-12-13 temperatur: Nej

Hann inte skriva något igår pga av rigorösa förberedelser inför Club Lindbergs Gummi. På Clubben var det jultema så det bjöds på varm glögg bland alla önskelåtar. Idag har jag varit ut med kinapuffen och kollat isläget i kågefjärden. Fjasko fascinerades också av den stora mängd snö som fallit! Börjar vara lite stressad över att Arctic Track bygget drar ut på tiden, kan bli ett ryck ikväll...

och kinapuff

Dagens Låt!

"Just leave me here", en våldsamt bra låt från Umé bandet Cult of luna. Videon är delvis inspelad på sågen i Örviken, ni känner säkert till byggnaderna. Tror att Cult´n är det långsammaste band jag lyssnar på men samtidigt bland dom hårdaste!


Skidpremiär!

2008-12-11 Mulet  -7°C

Eftersom Skridskoåkningen idag totalt floppade, (all is hade drivit till Finland) så fick jag lov att hitta på aktiviteter på snö.. Jag har i två veckors tid lidit av en allvarlig skada i höger axel men idag tyckte jag att den var tillräckligt bra för att försöka mej på ett försiktigt skidpass. det gick över förväntan och jag hoppas det känns lika bra i axeln i morgon som det gör nu! Lundbergs och Permansons stenhårda vasaloppssatsning bekymrar mej inte nu längre. Ön i bakgrunden på bilden är Klåvaskär och det var bland annat dit jag hade intentioner om att kunna skrinna, men den tiden kommer...

spanar

Dagens Låt!

Hur lätt som helst att välja ut dagens låt. För 19 år sedan fick jag upp ögonen för det band som till dags datum utan någon som helst konkurens betytt mest för mej - det Amerikanska hårdrocksbandet Stryper. Min första LP med bandet var "In god we trust" och inhandlades på missionsbokhandeln i Skellefteå. Om någon vill fördjupa sej i denna eminenta orkester så rekomenderar jag starkt tidigare nämda album "Soldiers under command" samt  "To hell with the devil". Dagens låt heter "First Love", lägg speciellt märke till Robert Sweets inlevelse bakom det något överdrivna trumsetet!


smått å gott

2008-12-10 Mulet  -13°C

Har gått kurs ang Skellefteås samverkansavtal på förmiddagen, det var mycket intressant men det är sååå jobbigt att sitta still. Tror jag drack en liter kaffe innan lunch! Sedan blev det kaffe (!) hos mormor. Har haft telefonkonferens med Landström på eftermiddagen och han lovade blanka och ljuuuuvliga isar imorgon så jag tog ledigt från jobbet, när jag nu tittar ut genom fönstret så dinglar lappvantarna ner från skyn... GGGRRAAAHHHH. För att dämpa ångesten så gick jag upp en stund till Cheetan i garaget. Väntar på Kuggis nu, vi åker ner till city  och VIP-kväll på Classe O! 15% och årets första glögg!


Dagens Låt!

Har grunnat ändå sedan igår vilken låt jag skulle slänga ut på bloggen härnäst. Jag har beslutat mej för den första låten jag tänkte på "Esoteric surgery" med det franska bandet Gojira. Skivan "The way of all flesh" klättrade ändå upp på andra plats på min lista över 2008 års bästa plattor! Blunda, luta dej tillbaka i datorstolen och njuuuuut!!!

 

En kylig, juuuuvlig dag

2008-12-09 Sol -12°C

Har ägnat en del av dagen med att checka isläget i Kågefjärden tilsammans med min Kinapuff. Ungefär vid Örudden börjar det öppna vattnet, långfärdsabstinensen är på intågande, hoppas att vi får åkbara isar snart igen! Morsan som inte vill figurera på bloggen bjöd på utsökt röding med potatis till lunch, en riktig festmåltid!

atv

Dagens Låt!

Jä! Dagens låt är från Guns N´ Roses nya skiva Chinese democrasy. En hjärtskärande  ballad från en i övrigt rätt beige platta, finns dock en risk att jag blir positivare med tiden, är betydligt mer peppad på detta album än Metallicas senaste flopp Death magnetic


Mitt första inlägg!

välkomna till min nya blogg! Idag har jag Line och Lucas varit och skottat halm i Östanbäck. Det var den sk skoterladan som vi tömt på halm och eldat upp, (halmen alltså, inte ladan :)), det gick fint förutom att fjasko tog en ny mumsbit ur dynan på jaggen, AAAGGGHHHRRR, tanken är att jag även ska kunna förvara pärlan där så farsgubben slipper ha den i maskinhallen.             
                                                                                                                                                                                               
Line och Lucas framför högen

RSS 2.0