Lia förlorade byakampen 2013!

Lia förlorade överlägset byakampen 2013. Sämmersia stod efter ett par timmars "kamp" som segrare.
Vinnarlaget.

Getaway Rock Fredag, Lördag

Behemoth, Exodus, System of a down och Gojira bevittnades under Fredagen. Tror att Behemoth hade nästan exakt samma låtlista som på förra årets Getaway Rock förutom att dom spelade ett stycke från kommande skiva, lite konstigt att Behemoth spelar före kl 17 när exempelvis The kristet utseende avslutar festivalen på lördagkvällen. Likasom Cult of luna så känns det konstigt att lyssna på detta band under dagsljus. Exodus var helt ok även utan Gary Holt och de fick under spelningen bevittna solnedgången över det som sångaren nästan hela giget trodde var Stockholm! pinsamt. System of a down var väldigt underhållande och dom har en gedigen låtskatt att plocka hits ur. Gojira som var sist ut på fredagen var väl värt att vänta på, har aldrig sett en trummis som spelar med sådan frenesi.
 
Lördagen blev lugn med festivalstart 21:00 Alcest från Frankrike spelade inne i gasklockan, var kö för att ta sej in så vi missade första låten. Kul att bevittna dom live efter att ha nött hårt på senaste skivan. Within Temptation avslutade Lördagen på Green stage och det var riktigt bra, största behållningen är Sharon den Adels fantastiska röst även om man hörde att det var pålagt lite extra Sharon här och där. The kristet utseende avslutade sedan festivalen på Red stage. Hade tyvärr ingen kamera under Lördagen.
 

Getaway Rock Torsdag

Tufft schema med många band som jag längtat länge efter att se, Två stora scener där den något mindre "Red stage" generellt haft bättre ljud än den större "Green stage".
Katatonia var första bandet jag såg, snygg dekor bra ljud och låtar som får håret att resa sig på armarna! Att spela tidigt på eftermiddagen under festivalens första dag kommentarades av sångaren Jonas Renkse: "Solen skiner iallafall inte"
Cult of luna startar starkt med " I the weapon" sedan blir det rätt segt efter ett tag och jag står mest och glor på hur Blötmange och Christian Augustin spelar trummer ihop.
Lyssnade på Gamma Ray för hundra år sedan när de hade Ralf Scheppers på sång. Nu kan jag bara konstatera att man inte blir glad av glad musik.
Dödsmetall som handlar om att bli bortförd av illasinnade aliens blir man däremot fruktansvärt glad av! Hypocrisy dundrar på så att öronen fladdrar, Peter Tägtgren har också en pipa som inte är utav denna värld! (he he). Han bemestrar både djupa growl och ljusa panikskrik.
Inget stort fan av Lamb of god men det var bra tidsfördriv i väntan på In Flames, bästa låten var "walk with me"
 
Kvällen avslutades med In Flames och dom levererade som vanligt en hitkavalkad med mycke pyro och påkostad ljusshow.
 
 
 
 

Kajak

17km kajakpaddling med lantmätarn i Kågefjärden, eskimåsvängar utanför Gullsand som svalkning.
 

RSS 2.0