Premiär på skridskobanan i Kåge

2009-01-30 Mulet -3°C

Efter Skidåkning och shopping på förmiddan så drog jag och Fjasko till småbåtshamn för att prova nya Långfärdsskridskobanan. Isen var väldigt fin för att vara en meter tjock, sämst var den inne vid storhällan. Tyckte mej kunna skönja nedslipna spår från Jaggen där. Positivt att man dragit slingan in till Storhällan istället för längre in i Lillåfjärden, på så sätt får man ju tätare fikapauser och slipper åka så mycket! Avslutade med fika på Lillhällan med Gamen.
ligger
isbanan
skoter lillhällan

En skymt av solen!

Jag och Fjasko tog en skatetur till Bredskär i morse, solen skymtade bland molnen och det var behaglig temperatur. Passade på att hälsa på lite folk i Skelleftehamnsområdet, kaffe i kråkslottet innan det bar av till Eastbrook för lunch och isletning. Det finns ett gigantiskt område med tunn dålig is med fastfrusen snö på utanför Bredviksfjärden, tyckte jag skymtade vatten innanför Klåvaskär. Roade mej ett längre tag med att köra kinapuff i Skatanviken och ut mot Kornhällan, det var så pass lite snö på isen  så det gick att snurra 360! Tyvärr så glömde jag kameran hemma under isletningen.
bredskär
Isen bakom Fjasko är identisk med den i Östanbäck (Klubben Skelleftehamn höger i bild)

Dagens Låt

Norsk black metal, Victor Branth från Totalt jävla mörker spelar bas på skivan "The age of nero", coolt. Är dock inget stort fan av Satyricon, men dom brukar ha en eller två låtar på varje skiva som är riktigt bra, typ "king", "fuel for hatred", "mother north". 

Film från skoterutflykten i förrgår!

Lindberg Studios har lagt ut filmtillverkningen på entreprenad så nedanstående klipp kommer från Sidenmark Productions Inc. Prova inte detta hemma, skoterkörningen på filmen utförs av riktiga proffs.

Ljus i (band)tunneln!

Har borrat loss alla 4 beslag till boggien, svetsat om, gjort nya hål och målat dom med hammarlack. Var lite nervigt när jag skulle passa ihop allt under skotern igen,  men allt gick som på slides, som skotermänniskor brukar säga. Lucas gav mej en hjälpande hand. Nu är provkörning möjlig inom en hyfsat snar framtid!
cheetah

Mackgrillning

2009-01-24 Mulet -4°C

Mighty Mike, Jessica, Fejsern, Jaggen (har börjat kalla den för Jagen) och undertecknad var idag på Halsöhällan och grillade toast i grillmackjärn, smart uppfinning och man slipper sitta och vänta på glöd. Det enda som skulle kunna varit bättre var vädret, surmulet som det varit ett längre tag nu. Fick vänta in sällskapet då och då, men det är ju jag och Jagen vana vid :)
halsön
Toastmastern förbereder brödfödan.
rösnäset
Jagen med utsikt över Rösnäsfjärden/ Lappviksgrundet.
med skoterband
Smidde lite Puff planer vid hemkomst.

Fredagkväll i garage

Arctic Track bygget går tungt, liten missberäkning har fått förödande konsekvenser och en 20 år gammal kedjehuspackning går mej på nerverna. Man skulle ha fare till vitbergsbacken och åkt bobb iställe, men det hadde iochförsig inte heller gått eftersom alla mina fd coola och hårda kompisar numera sitter hemma och ser på let´s dance på fredagkvällarna.
less
gren

Dagens Låt!

Lite lättsam discomusik för fredagkvällen! "On and on" med Pain (Peter Tägtgren). Det här är musik för hårdrockare som inte vågar erkänna att dom tycker E-type är bra. ännu en rätt clean video också! (clean= skate slang från 1900-talet, betoning på iiiiiiet.)


Vinterbad

Jag och Gun var och assisterade Landström med vakplurr i Kåge småbåtshamn. Alla badade utom dom som hade väldigt bra skäl att inte göra det, tex bruten arm. Skoterföret var dåligt, Blizzarden och Jaggen fick jobba i det tunga föret. Avslutade utflykten med en som vanligt ytterst god baugett på Frostkågekiosken.

kåge
Länk till intevju med sektledaren: http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=1561176&BroadcastDate=&IsBlock=

Dagens Låt!

Det blir en tvärvändning från gårdagens väldigt softa låt till stenhård tungmetall från Umeå. Väldigt rolig video till låten! I morgon ska jag spela lite luftgitarr tror jag.. Orkestern heter  MESHUGGAH och biten "New Millenium Cyanide Christ" håll i er!


Dagens låt!

Det är väldigt sällan en coverlåt är fyra gånger bättre än originalet, men Ane Brun har med marginal lyckats med den bedriften! "Big in japan"


Odes och Kinapuff på nya äventyr!

Lindberg Studios trotsar totalt finanskrisen och har under en kort period spottat ut fler påkostade videoproduktioner än någonsin tidigare! Nedanstående filmklipp är ett resultat av de senaste dagarnas ATV körning i Eastbrook och Kågefjärdstrakterna. De kommande dagarna ser ut att bli molniga och snöiga, inget vidare actionväder alltså. Men som jag brukar säga, efter snö kommer skoterföre!
Filmsnutt från isen igår!

Jag thea morsan landström och fjasko var ute på kågefjärden igår och åkte långfärdsskridskor. -22 men det var soligt och lite vind. Fikade på solsidan av Bergskär och då kändes det riktigt behagligt. Windows Movie Maker har någon bugg i sej så musiken svajar,, det märks mest när det är synt med, så det är ju inget större problem för mej :).


Dagens Låt!

At the gates släppte 1995, 1900-talets bästa skiva alla kategorier. Den heter "Slaughter of the soul" och innehåller 11 klockrena hits i sann göteborgtrash anda. Om du ska till en öde ö och bara får ta med dej en platta så är det den här du ska ha! Biten nedan heter "Blinded by fear"


Nytt Youtube klipp från Lindberg Studios!

Väntan är över! Ny påkostad produktion från Lindberg Studios. Extrema stunts blandas med exklusiva filmsekvenser på Kung Odes!

 

Back in a flash! + dagens Youtube klipp

2009-01-12 Mulet +5°C

Fått klagomål på att det var längesedan jag uppdaterade bloggen, så jag tänkte skriva ett par tänkvärda rader! Jag och Thea hämtade Kung Odes hos Kuggis i morse, den var skinande blank, servad och polerad. Vidare till East där Gamen väntade för att få provsitta Odisen, han var lyrisk och ville genast ha en egen. Åkte runt i bygden, drygt 4 mil blev det och Thea ville inte sluta... Kan komma ett actionklipp framöver... 
gam
thea
Måste också slänga in ett Youtube klipp. Robbie Madison hoppar med motorcykel upp på Triumfbågen i Paris... och sedan hoppar han ner, Coolt. Får se om vi ska prova något liknande med Kung Odes när den är inkörd.

Slutligen P3 Rock där lyssnarna röstat fram 2008 års bästa plattor:

Hulken

Jag och minstbrorsan (inte den yngsta utan den minsta) har skottat korn hela dagen. Han gjorde också väldigt seriösa förberedelser inför en uppstart av sin MC, för att väldigt sent inse att han inte hade nycklarna med sej. Förvånad, ehh nae..

Det här är Hulken, formerly known as Datorn.
fuse
jä

strålande dag!

2009-01-09 Sol -5°C

Känns som första dan på väldigt länge som man kunnat njuta av friluftsliv i behaglig temperatur. Hade solpanik i morse så jag tog varken med mej Morsan eller fika.. Åkte runt och njöt efter gamla stenhårda skoterspår, var ut och kollade isläggningsläget, det har frusit en tunn is utanför Ytterstholmen som det fallit snö på. Var väldigt försiktiga om ni ger er ut dit, det är lurigt att se vart gränsen mellan 20cm is och 2cm is är. Mellan Örudden och Astaperssonpiren börjar öppet vatten. 36km hann jag med innan solnedgång! Solen var idag uppe kl: 09:22- 14:04

ATV
Den första exklusiva bilderna på Theas (och till viss del Kuggarlundgrens) nya ATV!!!

1
2
3
4

gjort viss nytta idag

2009-01-08 Mulet -10°C

Städat lägenheten grundligt och avfrostat frysen, puh... Tror det var ca en kvadratmeter is i frysen. Var ute en liten sväng med skidorna på kvällskvisten och träffade då på mina ärkefiender Permanson och Lundberg på Vitberget. Bifogar en av mina arkivbilder för att detta inlägg inte ska bli så tråkigt. Ni ser Klåvaskär till höger i bild och till vänster i bild ser ni Marinan.
hävare

ATV utflykt

2009-01-07 Sol -15°C

Jag och Morsan var ute på fjärden med stoorn och crusade runt. Isen har brutit ett 10 tal meter till sedan jag var där senast. Kallt men ljuuuuuvligt. Snart kanske vi har en till ATV på Kågefjärdens isar... Med en nyrik norsksvensk fruga på ryggen!
atv

Dagens Låt

En Livelåt med Metallica från 1985, "For whom the bell tolls". Cliff Burton fortfarande på bas, han dog 27.e september 1986 i en bussolycka i svenska Dörarp.

Fin is

2009-01-05 Mulet, uppsprickande -5°C

Fin tjock is på Bredviksfjärden. Det blåste hårt men det var ljuuvligt ändå. Det hela resulterade i ett videoklipp som ni kan se nedan. Ikväll Blir det födelsedagskalas för Elin!

mors


Ursviken Icebreakers har brytit isen!

2009-01-04 Sol -15°C

Ursviken Icebreakers har idag badat i Bäckfjärdens svala vatten, citat från isloggen: "Lägg även märke till att när Ursviken icebreakers badar gör dom det med en solnedgång som bakgrund... och vi gör det dessutom tillsammans!" En utförlig händelsebeskrivning finns på www.iswebben.se gå in under "Islogg"

ice

Välskriven artikel i Norran av Jessica Dyhr!

Väldigt bra artikel som kanske får vissa folk som vistas på snötäckt is att tänka efter. Läs även kommentarena på artikeln, "Ismannen" verkar ju vara både arg och dum! Det är missat en sak i artikeln och det är att det absolut viktigaste att ha med sig är sällskap.
is

Länk till artikel: http://norran.se/nyheter/norrochvasterbotten/article227480.ece

Kallt och bistert

2009-01-03 Sol -17°C

Det sved i kinderna idag, -17 + fartvind. Fortfarande ingen nyis i fjärden, det här börjar kännas tradigt. Men det finns enligt uppgift fin is i Örviken! www.iswebben.se (islogg).

kåge

Äntligen Fredag!

2009-01-02 Sol -15°C

Fredagsunderhållningen blev att hjälpa Lillminstingen som är bilmekaniker att laga bilen. Gamen har dragit utomlands på något jobb, den stackarn. Ska försöka få mej ut och kika om det lagt någon ny is på fjärden imorgon! hoppas att det inte blir så ogudaktigt kallt.

1
2

Årets första ljuuuuvliga dag!

Barnen var ute med spark på morgonen och åkte efter dom stelfrusna skoterspåren, själv brände jag iväg med puffen. Ringde Gamen 12:00, han låg i snarklådan men på något konstigt sätt lyckades han och Polarisen inställa sig vid Myrholmen 12:17, förstår inte riktigt hur detta kunde gå till.

Myrholmen
090101
RSS 2.0