Isfilm 2009!

Reklamen är lite störig, men den är bortklickbar, bättre än ett ljudlöst YouTube klipp.

Det är ju bedröööövligt...

Skulle slänga ut isfilmen på bloggen nu ikväll men jag har stött på patrull av lagens långa arm. Undrar vem som tjänar/ inte tjänar på att jag har en halv Stone Sour låt som bakgrundsmusik på mitt filmklipp? Vet inte om det är några fler än Warner Music Group som sysslar med sådant här tjafs, men det är iallafall helt bedrööööövligt.
sour

Ännu en isdag!

Fin is runt Gåsören idag också, vid isberget hade det dragit iväg massa ismassor, så man hade gammelis på ena sidan och öppet hav på andra. Fjasko var helnöjd med att ännu en gång få komma ut på vidderna. Ikväll blir det världspremiär på Kåge småbåtshamn för den efterlängtade filmen "Isfilm 2009"
is1
is2is3is4is5

Fin is i Hamn!

Hann int blogga igår.. så jag skriver några rader nu.. steg upp i ottan och åkte långfärds på blanka isar runt Gåsören tillsammans med Landström och Lundström. Sedan bar det av till Eastbrook för ATV utflykt med morsan. Klädde mej fel hela dagen så det blev inte lika ljuuvligt som jag hoppats..
1
 

TJM

Kul rubrik av Norrans Malin Christoffersson idag!
 Norran

Stenhårda skoterspår, ljuuvligt!

Jag och Thea åkte en sväng med våra felhjulingar till Vallen för en kopp kaffe. Skoterspåren var härligt stenhårda och solen sken på oss under förmiddagstimmarna.
spår
spår2

Cheetahn har återuppstått!

Rev ner Suuka toppen hos kuggarn igår kväll, Hittade där orsaken till att denna fantastiska maskin stått still i närmare ett dygn, felet var en undermålig japansk topplockspackning precis som vi förmodat. Kuggarlundgren rotade lite i reservdelsarkivet och hittade där en ny packning, fick köpa loss den för fem spänn. på bilderna den uppbrända fläktplasten och den blåsta packningen.
  12

2009-03-22 Sol -3°C

Efter en vecka på dom fullkomligt katastrofala skoterlederna i Tärnaby så ville IQn och Arctic Tracken sträcka ut lite, så jag, Thea, Kuggarn, Sara, bapparna och Fjaskot åkte ut till Bredskär för skoteråkning och Grillning. (ATn i mitten på bilden)
1
Tydligen ska voffarna ochså ha GPS numera..
2
Kaffekokning som det var tänkt från början. ACO aluminiumbrygga i bakgrunden.
3

Cheetahn är död, länge leve Cheetahn!

Blåste bort vänstra topplockspackningen på Arctic tracken idag. Har havererat många motorer på detta sätt senaste tiden (se inlägg från Vasaloppet). Låg i 120 km/h uppe på kalfjället idag när det plötsligt började lukta brända slides (upphettad polyeten), tyckte det var underligt men lungnade ner mej och skottade in lite snö. Sedan ville det sej inte riktigt, när vi öppnade huven så hade en eldstråle från vänstra toppen bränt hål på fläktplasten bakom vänster cylinder, coolt. Eljest var det +7 grader, 8 sekundmeter och regn så det var väl inte bästa dagen vi haft här på fjället, jo lederna västerut var som brukligt här i Tärnaby totalt bedrövliga, om dom inte sladdar till morgondagen blir jag ledsen.
1
23
Jag påstod häromdan felaktigt att kenta ställt upp i melodifestivalen med "Just idag är jag stark", det var inte sant utan låten som han sjöng i melodifestivalem 1980 heter "Utan att fråga". Så det får bli dagens låt!

Äntligligen lite sladdat och stora fiskar!

Thea fångade två bamserödingar på Tärnasjön idag! Och leden var äntligen sladdad fram till stigningen upp på Norra storfjället, nice! Åkte upp tillsammans med våra polare Tony och Helena, alla fick fisk utom Kuggarlundgren.
123
4

Ljuuuuvligt ljuuvligt!

Har äntligen hittat ett nätverk på den lokala puben! Vi har haft väldigt tur med vädret hitintills, fisket har varit sisådär och skoterlederna har varit helt katastrofala.. Tärnaby vill tydligen inte veta av skoteråkare. Jag Hutt och Gamen var uppe på Södra Storfjället häromdan och där var det jättefint, Ljuuvligt.
1
2
3

Till Fjälls!

Skotran är packade och Thea är vaken så nu drar vi till fjälls! kommer att blogga om jag hittar nätverk.
släp

Dagens Låt + Heta nyheter!

Fred Lee från Totalt Jävla Mörker ringde ikväll och frågade om jag ville gästa på kommande platta, lätt! Jag kommer att åka ner till Norrlands huvudstad någon gång under vecka 14 för att skråååla en refräng eller två. Ser fram emot att få nöta lite på stämbanden igen!

Klåvaskär med skoter

2009-03-09 Mulet -2°C

Var ut till klåva med Skeetahn IQn och en till större del av dagen räddilsken fruga. Det var problematiskt att ta sej från Långnäsudden och ut pga väldigt tät packis, om det inte vore för att det låg hyfsat med snö så hade det inte gått alls. Västra sidan låg i lä och där var det alldeles tyst och ljuuvligt. Hade hoppats att få se vatten någonstans öster om ön men det låg is så långt ögat nådde. Minns med längtan dagarna vi hade i "basecamp" förra året. Åkte via Edet hem till Östanbäck.
SKOT
21

Helgens förehavanden

På lördagen så drog jag och Thea ut halva släkten till Vallen för grillning och bobåkning. Solen höll sej gömd till ungefär 15:00 då vi begav oss hemåt.
1
2
Söndagen har ägnats åt att kränga burgare åt hungriga skridskoåkare och annat folk vid isbanan i Kåge. Enligt uppgift så har det inte sålts så många burgare i småbåtshamn sedan Barnens dag 1982
burgare

Dagens Låtar!

Ligger svårt sjuk i soffan och Youtubar. Lyssnade mycket på Rammstein för ett par år sedan men sen tvärslutade jag, antar att jag tyckte dom spelade lite långsamt. Live DVDn "Live aus Berlin" borde ni kolla in om ni är intresserade, innehåller en rätt spektakulär publiksurfning med gummiflotte!


Dagens Låt

Wolf - Curse you Salem

Utflykt i solen

Åkte ut på en liten utflykt med Kung Odes i det vackra vädret. Jag, Fjasko, Morsan, Line, och Signe. Fika, trädhoppning och extrem bobåkning stod på schemat.
Ullaberga

Skoter!

Jag Thea och barna var ute med Jagen och theas nya skoter IQ Fisen. IQn gick fint, något bättre konfort än den 31 år äldre arcticen.
fis
hopp

Vasaloppet klart och betalt!

Överlevde Vasaloppet och lyckades ta medalj! (vinnartid + 50%). Krampkänningar kom redan före Oxberg, till en början i triceps och lite senare baksida lår och ljumskar. Förstod i Hökberg att jag skulle ha chans att ta medalj så jag kämpade på trots stumna krampande ben och total utmattning.
resultat
Lyssnade på musik under hela loppet ändå till Eldris då jag var så tröttarg att jag var tvungen att slita lurarna ur öronen. Det här var vad som spisades i kronologisk ordning:

Enslaved - Ruun
Amon Amarth - Twilight of the thunder god
Gojira - The way of all flesh
Lamb of god - Wrath
Misery Index - Traitors
Opeth - Watershed
Satyricon - The age of Nero
The black dahlia murder - Miasma

Amon Amarth var nog höjdpunkten, bra skiva att kombinera fysisk ansträngning med. Satyricon och Black dahlia blev jag kräksjuk av, konstigt att utmattning kan få en att inte uppskatta ljuuuuvlig musik. Här är en filmsnutt när jag går i mål, jag är längst till vänster från kameran sett:


Slutligan så kan jag tillägga att jag krossade både Permansson och Lundberg...

RSS 2.0