Lillkågeträsk och Ostträsket

Dagen började med Ledarledd tur på Lillkågeträsket, fin men väldigt tjock is. Åkte vidare därifrån med Irene till Ostträsket och mötte upp Brorsan och Lundström. Inspirerande is som ledde till att jag blötte foten och Irene badade.
Maria
Maria och co på Lillkåge
träsket
På grund av det höga vattnet så har det bildats en vattenfylld vik Längst in i Kalle-cop viken, och där var vi ju tvungna att åka..
träsket1
oops.. men hon ser ändå ut att ha det ganska bra..
träsket2
träsket3träsket4
OstträsketÅter till Ostträsket

2009-11-24 Surmulet +2°C

Återinför datum och väder på mina utomhusinlägg efter kraftiga påtryckningar från er bloggbesökare, det har även kommit in önskemål om mer meningslösa inlägg men det skiter jag i. Jag och brorsan återvände iallafall till Ostträsket, inte lika ljuvligt väder som dagen innan men mkt fin is. Bilen parkerades också på ett lite pipigare ställe :)

träsket1
träsket 2träsket 3
Ostträsket
Lila spår 20091123
Gult spår 20091124

Ännu en skridskodag på fantastisk is

Med risk att bli tjatig så var jag och åkte långfärdsskridskor idag igen! Misstänkte att det skulle kunna ligga is på Ostträsket, så jag Fjasko och den ej terränggående Rymdbussen begav oss mot Tällåsen!
Dike
Eftersom stigen ner till sjön såg ut så här anade jag att det skulle kunna bli problem..
ostträsket
iskakan ser ut att ligga väldigt långt ut.
Ostträsket
Problemet löstes genom att jag lånade en båt. Fick även över Fjasko efter några om och men.
ostträsket
Ostträsket
Återkommande fotografiobjektet Fjasko
ostträsket
Andy Lee framför kameran.
ostträsket
Som jag antydde tidigare i detta inlägg så är mitchans offroadegenskaper något begränsade. Efter ett antal telefonsamtal och lite väntan så kom en jättefin grön traktor och hjälpte oss på traven.. fattar inte vad jag trodde...

Ett stort tack till Mikael Lindgren, Kjell Gustavsson, Landström och Brorsan för eran medverkan i räddningsaktionen!
tur
Dagens spår.

Ljuuuuuuvlig is på Flocktjärnen!

Äntligen visar solen sej igen efter typ en månads mörker, synd och skam att man ligger kvar i snarklådan halva dan och nästan missar allt. Fin torr is på Flocktjärnen, tråkigt att måsta jobba resten av helgen..
flocktjärnthea och fjaskofjasko

Storörutjärn och Ö Vitbergstjärn

Risigt väder idag igen, isen börjar sucka av trötthet..
Håkan

Gammskoter och Dagens Låt

Har fotat mer med Panasonicen, är inte riktigt tillfreds, gryniga bilder och konstiga färger (Trots åldern är skotern faktiskt röd och inte blekt rosa),, kanske måste ta fram boken.. Fattar inte eftersom den fått så bra resensioner, får hoppas att det beror på det extremt dåliga vädret. Objektet var Gamens skoter som eventuellt blir till salu..
Polaris
Dagens låt blir en kramgo med Slipknot!

Långfärds igen!

Ljuuvligt Ljuuvligt! Fina blanka isar på Bistensjön, Lillkågeträsket, Norträsket och slutligen Lidträsket
lillkågeträsk
Spookig ö på Lillkågeträsket
thea o fjaskobistensjön
Snorblankt på Bistensjön!

Prästfäbodtjärn

en promenad i regnet med det tyska missfostret, fin plaskig is på Prästfäbodtjärn!
Prästfäbod
Tv masten i början på spåret
slukhålpinnefjasko

Varuträsk Långfärdsskridsko

En Ljuuvlig Lördag på Varuträskets is! synd bara att det kommit lite snö. På grund av mitt stora hockeyintresse och att Landström skulle dammsuga hann vi inte utforska hela sjön utan begav oss hemåt efter att vi tagit oss en bra bit uppströms Klintforsån.
fjasko
Ser ni vad lik Fjasko är Joey Demaio från Manowar! ha ha! Fick mej ett gott skratt direkt jag såg bilden på www.iswebben.se
pinne
klintforsån
På väg uppströms Klintforsån.
Ursviken icebreakers
Ursviken icebreakers i sitt rätta element!

Dödmantjärn

Skogspromenad idag igen i det surmulna vädret, styrde kosan mot Dödmantjärn (ca 600m NV om OK Erikslid). Fann där förhållandevis fin stöpis med fläskiga slukhål på! Var hyfsad övertygad om att det skulle ligga ett snötäcke på sjön. Kan bli ett varv eller två imorgon om det inte kommer så mycket snö i afton.
slukhål

Skogsprom+ Dagens låt

Skogspromenad
Skogspromenad i Eastbrook med Fjasko och Morsan, ljuuvligt med lite solsken så att livsgnistan tänder till lite. Sen spelar jag ytterligare en Katatonia låt eftersom dom dominerar totalt just nu! Min nya kamera kommer i slutet på veckan, ska bli kul med en riktig kamera igen!


Dagens Låt

Ett av mina favvoband har släppt nytt album! Katatonia "Night is the new day". Fin musik att lyssna på under senhösten.

Rörliga bilder från ispremiären!


Helgens äventyr

Åkte skridskor/ badade med Hippien och Håkan under Lördagen, hann med hela eller delar av Kroksjön, Långviken, Ökvattnet och Stor-Örutjärn under dagen.
Ökvattnet
Kylmyrtjärn
Under söndagen blev det skogspromenad till Kylmyrtjärn, där möttes vi av svart kärnis på 45mm, vackrare syn har man sällan sett. Hade tyvärr inga grillor med, men trots det lyckades Håkan gå igenom två gånger

RSS 2.0