10,5 timmar kvar till start...

Så här ser två välgödda vasalöpare ut kvällen före Vasaloppet. I morgon kommer vi att gå ner 3,5 kilo var och bli 2cm kortare.
tjock

Rapport från Sälen

Vasaloppet närmar sej.. Till vår stora glädje så fann vi ett trådlöst nätverk i den Taxilokal vi hyr i Sälen, därför kan jag ge en liten lägesrapport såhär dan före Vasaloppsdan. Saaben som vi åkte ner med valde att efter endast 470 000km kasta in handduken för gott. Vi kommer att åka hem till Skell med Skellefteå SKs buss i morgon kväll. Om Permansson och/eller Lundberg spöar mej i spåren så kan nog hemresan komma att bli olidlig.
haddok
Odal och Haddock vid sin gamle vapendragare.

Nu under dagen så har jag, Farfar och Pappa Haddock varit vid starten och testat lite skidor, personligen så valde jag mitt favoritpar.
  haddoc


Dagens Låt + chockerande nyheter

Har blivit lite action på sistone pga mina rigorösa förberedelser inför Vasaloppet. Möttes idag av den inte helt oväntade nyheten att min bror Håkan "stor i käften" Lindberg ställt in Vasaloppet för 8:e året i rad. Orsaken uppges vara: "kuse i näsa". Har haft telefonkontakt med vederbörande nu på eftermiddagen och han ska enligt egen uppgift ställa upp i Vasaloppet 2010 med slalomskidor,  att spöa mej skulle heller inte vara något problem. Sannolikheten att han åker borde vara ca: 0 gånger / 8 år = 0% om jag inte räknat helt galet. Dagens låt är Queens soundtrack till serien/filmerna  Highlander

Dagens Låt

Polsk tvspelsdöds när den är som bäst. Den här videon får mej nästan att vilja sälja Jaggen, köpa ny dator och börja spela datorspel på heltid. Vader -  "This is the war"

Äntligen söndag!

2009-02-22 Snö -4°C
atv
Melvin, Thea och jag var ute i Östanbäcksskogarna och körde ATV.
Lucas Dator
Line och Lucas kom på besök :)

Aktivitetsdag skridskobanan Kåge

2009-02-21 Mulet -3°C

Full aktivitet på Skridskobanan i Kåge idag...

-  12.00-13.00    Skrinna lär Mulle och barnen att åka skridskor
-  13.00          Godisregn
-  13.00-14.00    Tävling med kastlina
-  14.00-15.00    Prova på att plurra i isvak.

Ungefär 10 personer provade på att plurra, bland annat tre stycken stenhårda damer i 12 års åldern som sparkade tillbaka till Kåge för att hämta badutrustning när dom fick nys om att det var plurr på gång. Norran var också närvarande och dokumenterade Jagen bland annat!
kåge
kåge
jagen
Thea och Jagen, Jagen fick ny rem idag, oj vad den gick!
Charlotta
Gamen och Charlotta under fikapaus, Gamen verkar ha lärt sej en del sedan sist vi var ut... (se tidigare inlägg)

Dagens låtar!

Två Låtar från världens bästa band Opeth. Ändå sedan 1999 års "Still life" så har varje album fått fem st Lindbergs Gummi bollar av fem möjliga!Dagens låt

Megadeth under deras storhetstid i början av 90-talet. Countdown to extinction var min första bekantskap med bandet, deras första lite lugnare skiva. Forskade mej sedan raskt bakåt i tiden och fann då lite mer speedade pärlor såsom "peace sells, but who´s buying?" och "so far, so good... so what!. dagens låt heter "Symphony of destruction" och jag hoppas att Jack kommer att gilla den!


Bister vacker dag

2009-02-17 Sol -16°C

Kallt men otroligt vackert ute, har ägnat dagen åt hushållsnära tjänster. Line och Sanna rastade fjasko medan jag dammsugade. Skönt för fjasko att få ägna sej åt nöjen istället för att jagas av dammsugarmonstret.
sanna

Dagens Låt

Har mixtrat med blogginställningarna lite ikväll, hoppas att ni gillar det! Har tagit bort allt det Kawasakigröna och lagt till en bakgrundsbild. Dagens låt är en tokakustisk låt med Bruce Dickinson, en av hans bästa låtar "Tears of the dragon"

Dagens låt

jag brukar sjunga för Fjasko när han ska få gå ut: "Fjasko blev bara 8 år, han är död nu som ni nog förstår.." han blir alltid jätteglad! Melodin är från Dia Psalma låten "Balladen om lilla Elsa". Minns att Dia Psalma var jättepoppis på Byskeskolan. Dagens låt är deras största hit "Tro rätt tro fel" 

Malmstråket 45km

2009-02-15 Växlande -12°C

Dagen började med strul att få någon nummerlapp, jag hade hamnat i motionsklass och var obetald enligt deras papper. Personalen var hjälpsam och det löste sej efter diverse dividerande. Ställde upp mej bakom mina ärkefiender Permansson och Lundberg. När startskottet gick så sköt dom iväg som skjuten ur en kanon, fick genast ångest över att jag så många gånger proriterat puffen skotrarna och isen före skidlöpningen. Men jag kämpade på i det bistra föret, efter någon km så hamnade jag bakom en stor karl med breda axlar och tjock nacke, han va nalta mindre än jig, det visade sej vara Permansson. En bit innan Varuträsket lyckades jag åka om och bygga upp en liten lucka, Ökade tempot och före mineralparken kom jag ikapp nr 60 Lundberg och körde om, nu började det kännas rejält tungt samtidigt som jag kände mej jagad. Började därför tänka på fina saker som Thea, Jagen, Polar Caten och den varma öl som min "jobbarkompis" Kuben lovat att servera vid Alimak. Kuben stod på plats men utan dryck, OK- backarna blev ett tungt kapitel men jag lyckades ta mej i mål på typ 2:52. Morsfars var de enda anhöriga som tog emot vid målgång, dom bjöd även på energiintag på Taste!
målgång

Härlig Skoterdag!

skoterutf
skoter
Vindstilla och soligt, trots 15 minus så vart man aldrig kall, speciellt inte Daniel och Gamen som envisades med rediga fastkörningar. Trots att Arctic Tracken faderligt spårade på de trixiga partierna så lyckades ändå Pållen och Summiten (Varför heter den så?) gräva ner sej på de mest olämpliga ställen. När jag ödmjukt erbjöd ett stopp på Frostkågekiosken för inhandling av fika så fick jag genast i ansiktet att det inte är det som skoterkörning handlar om, efter dagens prövningar så har jag kommit fram till att istället för ljuuuvliga fikapauser i solen så är det tydligen detta man är ute efter:
daniel

Picknik med Polar Caten!

2009-02-12 Sol -17°C

Jag, Morsan och Fjasko tog en liten sväng med Arctic Tracken, numera även kallad Polar Caten. Fikade i det värmande solskenet vid TV- ladan.
fika

Dagens Låt

Detektivbyrån! Hörde denna låt häromdan på P3 När jag gled omkring på stadens gator som en vanlig man med Skellefteås fulaste bil. Förstår inte att jag inte hört detta tidigare (inte heller varför en fagrare bil ej införskaffas). Man har ju snappat upp bandnamnet någon gång men aldrig reflekterat över vad det varit för något. En låt att lyssna på om man vill bli gladare än vad men redan är. Stycket heter "En annan typ av disco".

Snoddas

Barna var över till mej ikväll och bakade snoddas som vi ska använda till att byta till oss skrot!
lineluk

Liten sväng med Arctic Tracken

2009-02-10 Sol -4°C

Efter att ha skruvat med Cheetan halva natten så var det dags för en liten provtur för att kolla grejorna. Provturen urartade och blev ca 50 km lång, Åkte leden från OK solbacken till Kåge sen fikapaus vid lillhällan och sedan fjärden via Billy bompen och sedan hem till morsan. Hemresan gick via Frostkåge, Kågeängarna och sedan kraftledningen till stan igen. Varierande status på leden, det var sämst från brandstation och ner till kraftledningen, Polaris boggin fick jobba, men den går fiiiint! Bäst var det i Kåge med omnejd, fick åka på nyprepad led sånär som på två unga damer som kom glidandes på en ET340, fantastiskt vacker skoter. Fjasko fick potatis som tröst för att han fått vänta i bilen när jag slutligen kom tillbaka.
1
Skridskobanan i Kåge!
2
Arctic Tracken i sitt rätta element.
2
4
Dagens andra något ensamma fikapaus.
5
6

Fjällen!

gämnget
Jag och Gamen bestämde oss till slut för att styra kosan mot Gautosjö trots snöstorm i hela norra norrland och dystra, för att inte säga deprimerande väderprognoser, ägaren av campingen tyckte att vi borde stanna hemma vid kusten med tanke på vädersituationen. Under onsdagkvällen och torsdagmorgonen ställde vi in resan 3-4 ggr, men med tanke på att vi tagit ledigt från respektive jobb och att Pållen och Arctic Tracken ändå måste rastas så trotsade vi vädergudarna. Till våran förvåning så var det månklart och vindstilla när vi anlände till stugan vid middagstid på torsdag kväll. Fredag morgon var det solsken och vindstilla -23, vi hade bestämt träff med dom erfarna fjällguiderna Furberg och Jonny vid Anders Bodega. Åkte upp till en mysig liten fjällsjö för att pimpla.På vägen upp hade Jonny oturen att köra på en sten som var dold i pudret, eftersom det är tunnt stål i Polaris så blev det rätt omfattande skador på framvagnen.
haveri
Jag lyckade fånga en fisk på kroken som var 3-4 cm lång, Furberg antog att det antagligen var den minsta fisk som fångats i Gauto de senaste 45 åren.
fisk
fisk
pimpl
Lördag morgon var det mulet och -26, Arctic tracken behövde en 4.a T-röd och lite smörj till magnapullen för att starta. Fick guidning även denna dag, vi körde inspirerat efter fantastiskt härliga nyprepade leder till sjön Tjallas. Den visade sej vara stendöd men temperaturen sjönk så det var rätt mysigt med pimpling och fika på isen. Jag och Gamen fick prova Martinas Crossfire, jag körde fast direkt, man har ju vant sej vid Cheetans unika lössnöegenskaper. Glömde laddaren till kamerabatteriet så jag har tyvärr inga bilder från denna dag. Söndag åkte vi hem till snökaos och allvar.

Fjällen!

Jag och Gamen drar till Gautosjö över helgen! Ljuuuuvligt ljuuuvligt!!!släp

Isen från andra sidan.

Lånade Forsens vattentäta kamera idag när vi grickade och tog ett par foton genom att stoppa ner handen genom isen, kallt men det blev ganska coolt (he he). Åker till Fjollträsk ett par dagar å tjänstens vägnar så det kan bli lite lugnt här på bloggen. Det händer nog inte så mycket action där och så vet jag inte hur utbyggt bredbandet är i Stockholms trakten.
under

Ännu en osannolikt ljuvlig dag

2009-02-02 Sol -4°C

Sol och gnistrande is, härligt att känna att solen börjar värma i ansiktet.
spegel

Filmklipp från dagens skridskotur

Har jobbat i studion så svetten lackar! varsågoda:

En Ljuuuuvlig dag! igen...

2009-02-01 Sol -5°C

Ett par minusgrader och strålande sol, en vacker dag att vakna till förutom att min hals drabbats av ett elakartat förkylningsvirus som också får mej att känna mej matt i kroppen. Ställde därför genast in planerna på att åka skidor, men att skippa grillorna fanns inte. Jag och Håkan började med att utforska isen kring Långnäsudden, fin is! Vattnet går i en linje från Långnäsudden via Utsten och till Kornhällan.
klåva
vatten
Kornhäll
Lämnade Håkan i Östanbäck och Jag och Jagen hakade på Mighty Mike och Jessica en sväng me skotran, Jagen gick som ett skott! Skildes vid Storhällan och gled vidare till Lillhällan.
storhäll
Där träffade jag pinglorna Ejja och Karro och dom hade färska rapporter om att det fanns ljuuvlig is i de yttre delarna av fjärden. Så då blev man ju lite sugen på  att bege sej dit, halvgas i 110km/h hem och plocka upp Håkan igen.
ella
När vi kom ut till Gullsand så träffade vi två lyckliga skrinnare, Häman och Storfält. Landström anslöt och vi gled runt utanför Bergskär i dagens sista ljus, vackert!
Bergskär

RSS 2.0